Karakter van de Ragdoll      

Ragdolls zijn grote katten met een zacht, volgzaam en ontspannen karakter. Zij hebben het volste vertrouwen in hun omgeving, mens en dier. Ze staan open voor vreemden en kunnen het prima vinden met kinderen en andere huisdieren. Wanneer ze op hun gemak zijn, zullen ze zich heerlijk ontspannen en als je ze optilt laten ze zich slap in je armen hangen. Hieraan heeft het ras, de Ragdoll, haar naam te danken

Ragdoll betekent lappenpop, ze zijn lief, gemoedelijk, aanhankelijk, intelligent en gemakkelijk te hanteren.

Een andere eigenschap die de Ragdoll typeert is nieuwsgierigheid. Ze volgen je op de voet en staan overal met hun neus bovenop. In onwennige situaties zal hun nieuwsgierigheid het vaak al snel van de angst winnen.

Ragdolls zijn echte gezelschapsdieren, die enorm gesteld zijn op menselijk contact, dit maakt hun uitstekend gezelschap voor kinderen en volwassenen, maar ook op contact met andere katten.  Het zijn doorgaans geen schootzitters, maar zijn wel altijd bij je in de buurt te vinden. Het is niet verstandig om een Ragdoll te nemen als je veel van huis bent. Ragdolls die vaak en lang alleen thuis zijn kwijnen helemaal weg.
Ook als je voldoende thuis bent, vinden ze het fijn om nog een kat maatje te hebben.

Door hun stabiel en evenwichtig karakter, laten zij zich niet zo makkelijk uit het veld slaan.
Ze kunnen goed wennen, zowel in een druk huishouden, als bij iemand die alleen woont, mits er maar voldoende tijd, ruimte en aandacht voor ze is. 

De Ragoll is van karakter rustig, maar houdt zeker ook van spelen, en houden er van om op zijn tijd ook uitgedaagd te worden. De meeste Ragdolls zijn zeker niet dom. Vaak vinden zij het ook fantastisch om een propje papier, of ander speeltje te apporteren.

Door hun grote vertrouwen in hun omgeving, moeten ze soms wel tegen zichzelf beschermd worden. Een Ragdoll is vanwege zijn karakter en uiterlijk geen kat om zomaar buiten los te laten lopen. Het zijn geen vechtersbazen en ze laten zich door iedereen zonder problemen oppakken en meenemen. Ook wat het verkeer buiten betreft, kunnen ze behoorlijk naïef zijn. Wat wel voor de Ragdoll ook fijn kan zijn, is een afgesloten tuin en/of balkon, kattenren.

Overigens kunnen Ragdolls ook goed binnen gehouden worden, zolang er als binnenkat, zij de mogelijkheid hebben hun energie kwijt te raken, door lekkere actief te kunnen spelen en rennen.

Geen enkele kat, en dus ook geen Ragdoll, is hetzelfde. Hun karakter wordt niet alleen getypeerd doordat zij Ragdoll zijn, maar door de socialisatieperiode die ze bij hun moeder en de fokker doormaken. Iedere Ragdoll is weer uniek, in uiterlijk als in karakter.

 

Ragdolls zijn geschikt voor gezinnen met kinderen en kunnen het meestal ook goed vinden met andere huisdieren. Als je werkt, en vaker weg bent van huis , zal ik zeker 2 kittens aanraden, ofwel bij een ander  huisdier, zoals een hond, is ook heel fijn.