De Ragdoll


GESCHIEDENIS

De Ragdoll is een zogenaamd hybride-ras. Dat betekent dat dit ras niet zomaar in de natuur is ontstaan, zoals bijvoorbeeld onze Maine Coons, maar door selectief fokken door mensen geworden is met fokken, zoals de Ragdoll er nu uit ziet.

Toch is er een grondlegger geweest van dit ras. Het verhaal begint ongeveer in 1963, in Riverside, in de staat California in de VS. De eigenaar, Ann Baker, van een witte Angora-achtige poes, doet het verhaal de ronde, dat deze poes werd aangereden op het moment dat zij drachtig was, van een plaatselijke buurt kater.

Deze poes, genaamd Josephine, kwam er helemaal bovenop, maar de kittens die werden geboren, hadden iets bijzonders. Deze kitten zouden genetisch gemuteerd zijn door het ongeluk, en het zachtaardige karakter hebben gekregen van de Ragdoll, zoals wij deze nu ook nog kennen.

Naast het zachtaardige karakter, hadden de kittens ook een schitterend uiterlijk. Een deel van de kittens hadden blauwe ogen, allen een zachte half langharige vacht, die zo goed als niet klitte. Daarbij hielden de kittens zich helemaal slap, op moment dat zij opgetild werden, door deze eigenschap is de Ragdoll hier naar vernoemd..... DE LAPPENPOP.

Ann Baker besloot om haar eigen ras te gaan fokken, de Ragdoll, met de Cattery naam Reggedy Ann. Zij heeft verschillende rassen in gekruist om de Ragdoll te fokken, zoals wij die nu kennen. Zoals De Heilige Birmaan, de Pers, en de Burmees hebben zo hun invloed gehad op de Ragdoll.

In 1965 werd de Ragdoll een erkent ras in de Verenigde staten.